Mitä ruokaa koiralle kannattaa antaa

mitä ruokaa koiralle
Laadukas ruoka on tärkeää koiran hyvinvoinnille

Mitä ruokaa koiralle kannattaa valita lemmikkiliikkeiden hyllyiltä, jotka pursuavat erilaisia vaihtoehtoja.

Monet koiranomistajat miettivät mitä ruokaa koiralle voisi ja kannattaisi omalle koiralle tarjoilla. Tänä päivänä koirille on tarjolla monia eri valmisruokia, joista varmasti löytyy omalle koiralle sopiva vaihtoehto pienen tutkimisen ja vertailun jälkeen. Koska tärkeimmät ja arvokkaimmat raaka-aineet koiranruoassa ovat liha ja kala, niiden laatu ja määrä vaikuttaa oleellisesti koiranruoan hintaan. Sanonta “hyvää ei saa halvalla” pätee siis myös koiranruoassa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että kallein vaihtoehto on paras vaihtoehto. Se, mitä ruokaa koira syö, vaikuttaa kuitenkin oleellisesti koiran hyvinvointiin.

Pentukoirien ruoka

Penturuoka on tarkoitettu kasvuiässä olevalle koiranpennulle. Penturuoat sisältävät paljon energiaa ja ne ovat hyvin helposti sulavia täysravintoja kasvavien pentujen erityistarpeisiin. Isoille ja jättirotuisille koirille löytyy omat penturuoat, jotka on kehitetty tukemaan isojen pentujen nopeaa kasvua. CLINIVET Puppy ja CLINIVET Large Puppy ovat korkealaatuisia, edullisia penturuokia.

Aikuisen koiran ruoka

Aikuisen koiran ruoka eroaa penturuoasta siten, että siinä on vähemmän energiaa, sillä aikuinen koira ei tarvitse energiaa kasvamiseen. Aikuisille koirille löytyy erikseen pienille, keskikokoisille ja isoille roduille tarkoitettuja ruokia. Pienille koirille tarkoitetuissa kuivaruoissa on myös normaalia pienemmät ja isolle koirille tarkoitetuissa kuivaruoissa isommat nappulat. Pienille koirille kehitetty CLINIVET Adult Small, keskikokoisille CLINIVET Adult Junior ja isojen rotujen CLINIVET Large. Märkäruoan ystäville on tarjolla laadukas Lyder märkäruokasarja.

Seniorikoirien ruoka

Seniori-ikäisten koirien ruoat sisältävät vähemmän energiaa kuin aikuisten koirien ruoat, mutta proteiinin ja öljyjen laatu pitää olla edelleen ensiluokkaista. Seniori-ikäisiksi koiriksi katsotaan koirat, jotka ovat odotetun elinikänsä puolivälissä. CLINIVET Adult Senior on laadukas vanhenevien koirien täysravinto.

Mitä ruokaa koiralle, jolla on paino-ongelmia?

Ylipainoisille koirille tarkoitettu ruoka on koirien laihdutusruokaa, joka sisältää energiaa vain niukasti ja on tarkoitettu painonhallintaan. On tärkeää, että koirien kevytruoka on kuitenkin maukasta ja laadukasta eikä raaka-aineiden laadusta ole pihistetty. Kevytruoka on ylipainoisten koirien lisäksi tarpeellista myös esim. haiman sairaudesta ja närästyksestä kärsiville koirille. CLINIVET Adult Light ja kotimainen Lyder Light ovat on vähärasvaisia koiran kevytruokia, jotka sopivat kaikille aikuisille koirille.

Energisten koirien ruoka

Aktiivisille ja paljon liikuntaa harrastavien koirien ruoka sisältää paljon energiaa, hyvälaatuisia proteiineja, rasvoja ja öljyjä. Lisäksi laadukas energiaruoka auttaa lihaksia jaksamaan ja auttaa palautumisessa, jolloin myös loukkaantumisten riski pienenee. Energisten ja urheilevien koirien kestosuosikki vuodesta toiseen on CLINIVET Adult Energy.

Mitä ruokaa koiralle kannattaa antaa?

CLINIVET ja Lyder koiranruoat on valmistettu elintarvikelaatuisista raaka-aineista ja ne sisältävät runsaasti lihaa sekä kasviksia ja hyvälaatuisia hiilihydraatteja. Niissä on mukana myös koiran niveliä hoitavia nivel-aineita, kuten glukosamiinia, jotka yhdessä tukevat nivelten ja rustojen toimintaa. Eikä korkealaatuinen koiranruoka ole edes kallista, sillä CLINIVET ja Lyder koiranruoat ovat aivan tavallisen koiranruoan hintaisia.

Jos kaipaat lisää lukemista, tutustu myös artikkeleihin:

  Laadukas koiran kuivaruoka on täysravintoa koiralle
  Laadukas koiranruoka on koiran hyvinvoinnin perusta
  Koiran ruokamäärä vaihtelee
  Aikuisen koiran ruokinta
 Minkälainen on paras koiranruoka?

Lähetä kommentti

Piditkö tästä kirjoituksesta? Mistä muusta aiheesta haluaisit lukea?

Yhteistyössä: kotimainen Lyder koiranruoka.